20 mei 2021

Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze gaat iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO-inloophuizen voor mensen geraakt door kanker op de kaart zetten.

Evelien fietst in 6 weken langs de 75 IPSO-inloophuizen van Nederland

Op 25 mei stapt Evelien in Zwolle op een – via Facebook te volgen – fiets bij nazorgcentrum IntermeZZo om in 6 weken tijd de 75 IPSO-inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Te veel mensen weten nog niet van het bestaan van de inloophuizen en Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker meer bekendheid geven.

Op 26 mei a.s. komt Evelien naar Toon Hermans Salon Barneveld. Evelien krijgt een lunch aangeboden, een bijzondere kraal voor haar ketting, speciaal gemaakt door Nan Mooij. Deze ketting staat symbool voor alle inloophuizen van Nederland. Evelien krijgt in elk huis dat ze aandoet, een kraal voor haar ketting. Daarnaast fietsen enkele vrijwilligers van Toon Hermans Salon een stukje met haar mee. Ook Beau Schneider en Guido Spek, beide bekend van GTST zullen een eindje met haar meefietsen.

De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale ondersteuning. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders. Vanwege corona zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen.

Wilt u een donatie doen aan Toon Hermans Salon Barneveld? Dan kunt u uw gift storten op bankrekeningnummer NL 23 RABO 0172 0419 45 ten name van Stichting Toon Hermans Salon Barneveld, waarbij u kunt aangeven, waarvoor u uw gift graag bestemd wilt zien. De belastingdienst heeft onze Toon Hermans Salon aangemerkt als ANBI, en uw gift is voor u volledig aftrekbaar.

Meer informatie over deze bijzondere actie kun je vinden op:

https://www.evelienvanderwerff.info/evelienbrengtgeluk