Toon Hermans Inloophuizen

De Toon Hermans Huizen zijn er voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. De huizen bieden allerlei mogelijkheden om tot rust te komen, lotgenoten te ontmoeten, informatie te krijgen, iets aangenaams voor jezelf te doen of om professionele psychosociale begeleiding te krijgen.

Het eerste huis is in 1998 in Sittard geopend op initiatief van Mart Martens. In de loop der jaren zijn er veel huizen bijgekomen en het aantal stijgt nog steeds.

Oorspronkelijk boden de huizen vooral een luisterend oor, de mogelijkheid om je verhaal te vertellen. Gaandeweg ontwikkelde ieder huis een eigen aanbod van activiteiten en psychosociale begeleiding. Via de websites van ieder huis ziet u het overzicht van hetgeen in dát huis aangeboden wordt.

De huizen werken met een team van vrijwilligers en soms ook beroepskrachten. U kunt vrijblijvend binnenlopen om eens te kijken of er iets is dat bij u past, waar u wat aan heeft. De openingstijden kunnen per huis verschillen, die informatie vindt u ook terug op de aparte websites.

In Barneveld hebben we gekozen voor een Toon Hermans Salonmodel, duidelijk kleiner dan een huis. We willen het rustig opbouwen en kunnen waarmaken wat we beloven.

U bent van harte welkom!

Aangesloten bij IPSO

De Toon Hermans Huizen zijn en onze Toon Hermans Salon is (sinds januari 2013) aangesloten bij de landelijke koepelvereniging IPSO-Attendum, zie www.ipso.nl.

Via deze organisatie kunnen we onze vrijwilligers de noodzakelijke trainingen aanbieden. Vaak worden die door fondsen gesponsord. Wanneer dat niet het geval is, zijn de kosten voor rekening van onze Stichting.

Adresgegevens IPSO:
Bruñuellaan 1,
1325 PP Almere
Website: www.ipso.nl
info@ipso.nl
Telefoon 06 3882 3597

Onderscheiding

De Toon Hermans Huizen zijn op 27 mei 2011 onderscheiden met de Grote Gouden Dr. C.B. Tilanus-medaille van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor EHBO. Het Toon Hermans Huis ontvangt de onderscheiding voor zijn grote betekenis als steunpilaar voor kankerpatiënten en hun naasten. Eerder kregen onder meer Artsen zonder Grenzen, het Rode Kruis, Slachtofferhulp en CliniClowns de Dr. C.B. Tilanus-medaille.

“Dit is een grote eer voor alle Toon Hermans Huizen in Nederland. Maar het is vooral een speciale waardering voor het vele vrijwilligerswerk dat in de huizen, gebeurt.”