10 augustus 2021

Wandelen voor mensen met kanker is gezond en goed voor als je aan het herstellen bent. Allereerst is het laagdrempelig, want je hebt er verder niets voor nodig. Je wandelt op je eigen tempo en je begint met een klein rondje. Zo bouw je het langzaam op en zodra je merkt, dat het je goed afgaat kun je een langere wandeling maken en wat steviger doorstappen. Je kunt dus een keuze maken voor een kleine wandeling en een grotere wandeling.

Door het wandelen bouw je je conditie op. Je longcapaciteit wordt groter, waardoor zuurstof beter wordt opgenomen. Dit heeft een positief effect op je bloeddruk en je bloedvaten. Verder train je je beenspieren, die sterker worden door het wandelen. Ook je hartspier wordt er sterker door. Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar het heeft ook een positief effect op je geest. Het ontspant je en heeft een goede invloed op je nachtrust. Dit komt dan weer ten goede van je humeur.

Uit sommige onderzoeken blijkt zelfs, dat bewegen de kans op borstkanker kan verkleinen bij vrouwen die in de overgang zijn. Uit andere onderzoeken is gebleken dat beginnende prostaatkanker, darm- en baarmoederhalskanker vertraagd kan worden door te wandelen.

Goede redenen om aan te sluiten bij de wandelgroep van Toon Hermans Salon Barneveld.  Ook de naasten of nabestaanden nodigen we graag uit om mee te wandelen. Het is goed voor de geest en het werkt stress verlagend.

Er wordt 1x in de 14 dagen gewandeld op donderdag. De eerstvolgende keer is op donderdag 12 augustus. We verzamelen op de parkeerplaats bij het Schaffelaarerf in Barneveld om 19.00u. Tijdens de wandeling is er begeleiding van fysiotherapeute Arrisina Drost en een medewerker van Toon Hermans Salon. Wil je meer weten? Mail dan naar coordinator@thsbarneveld.nl of bel 06 – 16982192.