Toon Hermans Salon deelt rozen uit voor Open Dag

Barneveld – De vrijwilligers van de Toon Hermans Salon delen woensdag, donderdag en vrijdag rozen uit aan mensen in het dorp. Met deze ‘doorgeefroos’ vragen ze aandacht voor twee zaken: voor de Open Dag bij de Toon Hermans Salon in de nieuwe ruimte aan de Krommestraat 4, en voor Wereldkankerdag op 4 februari.

Ina Haaima, coördinator: “We staan met onze rozen bij de polikliniek Norschoten, bij Asklepios, bij de Bieb en bij Medisch Centrum De Burgt. Donderdag gaan we ook nog naar de markt. Deze actie is een initiatief van IPSO, de overkoepelende organisatie van Toon Hermans Huizen in het land en is gekoppeld aan Wereldkankerdag. Een dag waarop we even extra aandacht geven aan iedereen die bij deze ziekte betrokken is. Want kanker heb je niet alleen, dat heb je met je hele omgeving, er is geen ontkomen aan. We geven de rozen dan ook aan willekeurige mensen en die mogen zelf kiezen of ze deze roos houden of doorgeven aan iemand anders. Op een kaartje staan diverse suggesties en natuurlijk brengen we daarmee ook onze Open Dag onder de aandacht.” Fons Vermeulen, voorzitter: “We hebben de afgelopen maanden met elkaar hard gewerkt om het huis op tijd klaar te krijgen. Het resultaat mag er zijn. Deze doorgeefrozenactie was een mooie stimulans om op 4 februari onze gasten te ontvangen in dit nieuwe huis. Vrijwel alle inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten in het land zetten de deuren op deze dag open. Onze officiële opening volgt later.”

De Open Dag is op dinsdag 4 februari, van 10.00 tot 17.00 uur. Iedere belangstellende is welkom om het huis te bezichtigen en mee te doen aan de verschillende activiteiten. Haaima: “We bakken iets lekkers, je kunt komen schilderen, er zijn hand- en voetmassages en er komt een a-capellakoor om de sfeer te benadrukken. Na de Open Dag zijn we weer gewoon open op woensdag- en donderdagmiddag, uiteraard in ons nieuwe pand. Maar we zijn vast van plan om de openingstijden snel uit te breiden. Zo’n huis geeft je die mogelijkheden. Alleen al omdat we nu een eigen keuken hebben, dat geeft de mogelijkheid om samen te bakken en te koken. En te eten natuurlijk.”

Foto: Ina Haaima en Fons Vermeulen met de doorgeefrozen: “Driehonderd rozen om weg te geven, een klein hart onder de riem voor iedereen die met kanker te maken heeft.”

rozen001 rozen002 rozen003