Toon Hermans Salon Barneveld krijgt eigen onderkomen

Barneveld – “We zijn er onvoorstelbaar blij mee. Dit is precies wat we wilden: een echt huis in het centrum van het dorp en toch beschut, met voldoende ruimte voor onze gasten.” Fons Vermeulen, voorzitter van Stichting Toon Hermans Salon Barneveld, zet met veel plezier zijn handtekening onder het huurcontract voor het pand Krommestraat 4 in Barneveld.

De Toon Hermans Salon Barneveld, nu nog gevestigd in de Bibliotheek van Barneveld, krijgt een eigen ruimte in het centrum van Barneveld. Fons Vermeulen: “We hebben vanaf het begin van onze plannen gezocht naar een eigen ruimte. Het hoefde niet per se een huis te zijn, maar we wilden wel ruimte voor een huiskamer, een activiteitenruimte, een ruimte om privégesprekken te voeren en als het dan toch kon, ook ruimte voor een kantoortje en een keuken, dan kun je ook nog eens samen koken.” Het bestuur van de stichting wilde echter pas een huurovereenkomst aangaan als er eerst voldoende geld was om twee jaar vooruit te kijken. “Wij zijn afhankelijk van fondsenwerving en giften. Daar doen we zelf veel aan, onder andere met Dorpsgolf Barneveld. Tijdens het proces van zoeken naar ruimte moet je met elkaar steeds goed voor ogen houden wat je wilt. We waren en zijn erg blij met de ruimte van de Bibliotheek die we zomaar kregen. Daar konden we in ieder geval beginnen en dat haalde de druk er bij ons af. Paul van de Koot van Midden Nederland Makelaars heeft actief ingegrepen en met de eigenaren van dit pand gepraat. Nou, we waren direct verkocht. Dit huis past precies bij ons doel.”

Het pand aan de Krommestraat 4 is in de volksmond ook bekend als ‘het huis van Mevrouw Schueler’. “Het is een uiterst vriendelijk pand, net achter de Jan van Schaffelaarstraat, met zelfs nog een ruim terras waar we buiten kunnen zitten. Onze binnenhuisarchitect Yvette Nebbeling gaat nu aan de slag met de inrichting en daarbij steken de leden van Rotary Barneveld, waar het initiatief voor de Toon Hermans Salon is geboren, wederom de handen daadwerkelijk uit de mouwen. Voorlopig zitten we nog in de Bibliotheek, waar we op woensdag- en donderdagmiddag open zijn. We hopen dit pand zo snel mogelijk te kunnen betrekken, naar verwachting zal dat begin 2014 zijn.”

De Toon Hermans Salon biedt ruimte aan mensen met kanker en al hun naasten. “Je kunt er gewoon binnenlopen voor een kopje koffie of thee en op donderdagmiddag is er altijd ook een speciale activiteit. Iedereen is welkom en als je wilt vindt je er een luisterend oor, maar je hoeft er niet te praten, je mag er ook gewoon zijn.”

OndertekeningContract

De officiële ondertekening van het huurcontract; “Dit is precies wat we willen.”

Zittend: bestuursleden Fons Vermeulen en Judith van den Wildenberg
Staand: bemiddelend makelaar Paul van de Koot en bestuursleden Willem Massier en Teus Verbree