Terugblik op opening Toon Hermans Salon Barneveld op 12 juni jl.

Victoria de Heus, Ronald Hartkamp (leden van het Comite van Aanbeveling) en Fons Vermeulen (voorzitter) hebben samen de Toon Hermans Salon officieel geopend.

Wat zaten we in spanning, alsof het een première was. Dat was het ook, want de Toon Hermans Salon is nieuw in onze gemeente. Onze gastvrouwen stonden klaar, de Salon is sfeervol ingericht met hulp van velen, de grote ruimte naast onze Salon stond vol inspirerende ideeën en de veilingstukken voor later op de avond. Al met al een vrolijk en fleurig geheel, dat een warm welkom uitstraalde voor bezoekers.

En die kwamen. En niet te weinig. De belangstelling was groot. Geweldig!

Wat een opsteker voor bestuur en gastvrouwen en voor alle ondersteunende Rotaryleden. Er waren mensen met en zonder kanker, allemaal met veel vragen, met nieuwsgierigheid wat ze hier nu zouden kunnen vinden. Ook vanuit diverse (zorg)organisaties was er belangstelling en dat is heel fijn. Want we willen niet een Toon Hermans Salon op zich zijn, we willen graag ingebed raken in de samenleving en daar waar het kan, samenwerken met anderen. Want samen sta je sterker en kun je meer bereiken

Unieke en ludieke veiling brengt ruim 8500 euro op

Ruim honderd mensen waren naar de bibliotheek in Barneveld gekomen om de opening van de Toon Hermans Salon Barneveld mee te maken. Victoria de Heus en Roland Hartkamp hielden beide een korte, persoonlijke speech waarna ze samen met voorzitter Fons Vermeulen het lint openknipten.

Daarna nam Ad Guldie de regie over, als veilingmeester en met vaste hand hanteerde hij de hamer. Hij loodste het aanwezige publiek geroutineerd en met veel enthousiasme door de ruim dertig veilingstukken. Onze burgemeester, tevens lid van het Comité van Aanbeveling, maakte de opbrengst bekend, met veel enthousiasme. De foto-impressie zegt meer dan woorden (gemaakt door Josee van Attekem, bij wie u foto’s ook kunt bestellen). Het plezier straalt er van af.

Niet in het laatst overigens veroorzaakt door de bijdrage van de Barneveldse helden van Het Groene Pandje, van Slager Joosten, van Slijterij Erkens en Bakkerij De Vries met een door hen aangeboden proeverij.